Periodieke controle

//Periodieke controle
Periodieke controle2020-06-13T06:45:43+01:00

Elk jaar komt u voor een preventieve controle langs bij de tandarts. We controleren uw gebit op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen. Ook kan het voorkomen dat we een röntgenfoto maken om uw gebit beter te kunnen bekijken. Of we verwijderen tandsteen en polijsten uw tanden.

Wanneer we tijdens de controle gaatjes en/of andere afwijkingen constateren, dan maken we een nieuwe afspraak om dit te herstellen. In extreme gevallen kan het zijn dat we u doorverwijzen naar een specialist.

Waarom een preventieve controle?

Door regelmatig uw gebit te laten controleren voorkomt u onnodige schade. Tijdens een periodieke controle kunnen we ziekteprocessen, afwijkingen of problemen met de ontwikkeling van tandvlees, tanden en kiezen diagnostiseren. We bepalen tijdens de controle of we tot een behandeling moeten overgaan. We kunnen eventuele aandoeningen in de gaten houden en u eventueel doorverwijzen naar een specialist als een orthodontist, mondhygiënist of kaakchirurg. Ook adviseren we u op het gebied van preventie en wat u kunt doen om schade te voorkomen. Tot het 18e levensjaar worden periodieke controles vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u 18 jaar of ouder bent verschilt dit per verzekeraar. We adviseren contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Call Now Button