Intake

Intake2017-01-12T18:01:09+01:00

Wat doen we tijdens een intake? Tijdens deze eerste afspraak proberen we een volledig beeld te krijgen van uw (mond)gezondheid. We beginnen met het doornemen van uw algehele gezondheid. Dat doen we omdat verschillende problemen in uw mond veroorzaakt kunnen worden door aandoeningen in uw lichaam. Daarnaast willen we uitsluiten dat er geen interactie kan zijn tussen de eventuele medicijnen die u slikt en bijvoorbeeld verdovingsvloeistof.

Uitgebreide controle

intake tandartsDaarna doen we een uitgebreide controle en kijken we ook naar uw poetsgewoonten. We inventariseren eventuele problemen in uw mond zoals gaatjes, missende tanden of tandvleesproblemen. Voor een volledig beeld is het noodzakelijk dat we foto’s maken van uw gebit.

Soms komt het voor dat er andere problemen zijn, bijvoorbeeld wanneer u pijn heeft aan een kies of tand. In dat geval kan het zijn dat we meerdere foto’s moeten maken. Daarna volgt een behandelplan waarmee we eventuele problemen kunnen aanpakken.

Behandelafspraken

We bespreken het behandelplan en plannen afspraken in. Hebt u een grote hoeveelheid tandsteen? Dan maken we daarvoor een aparte afspraak bij de mondhygiënist. De kosten voor een intake zijn afhankelijk van uw mondgezondheid en kunnen daarom variëren. Soms moeten we bijvoorbeeld meerdere foto’s maken om een volledig en goed beeld van uw mondgezondheid te kunnen vormen. Ook kan het nodig zijn om tandsteen te verwijderen.

Call Now Button